Smådjursförsäkring billigt – inte en omöjlighet

Som ägare att ett djur finns det många kostnader som man först kanske inte räknar med när man skaffar sin nya vän. Allt ifrån mat till kostnader för veterinär i form av olyckor eller vaccinationer. Att äga ett djur kan ofta få plånboken att blöda mer än man räknat med och särskilt med dyra försäkringar. För dig som emellertid äger smådjur kan du skatta dig lycklig eftersom en smådjursförsäkring billigt går att hitta enkelt – och här får du reda på hur.

Vad är en smådjursförsäkring?

Om du äger en häst så kan en sådan försäkring ofta kosta tusentals kronor per år eller mer. Ifall du äger en hund så får du räkna med åtminstone ett par tre tusenlappar för att försäkra den. Men om du däremot äger exempelvis ett marsvin eller kanin så blir det genast mycket billigare. Men vad är egentligen en smådjursförsäkring?

Som namnet antyder är alltså en smådjursförsäkring en slags försäkringsform som täcker kostnader som kan uppkomma för smådjur i form av marsvin, chinchillor, kaniner, råttor m.m. Utan en försäkring kan en sådan enkel sak som ett litet fall från buren innebära höga kostnader hos veterinären. Rutinbesök såsom kontroller, vaccinationer eller i värsta scenario ett olycksfall kan alltså snabbt innebära en hög kostnad för den som inte har varit förutseende nog att skaffa djurförsäkring.

Smådjursförsäkring kostnad

Kostnad för smådjursförsäkring är betydligt billigare än om du exempelvis äger en hund eller katt. För enbart några tior per månad erbjuder många försäkringsbolag flexibla och lättsamma försäkringsmodeller som täcker upp till 75% av kostnaden om du behöver uppsöka en veterinär. Likt med många andra försäkringar behöver man naturligtvis betala en självrisk men även denna är förhållandevis mycket låg om man jämfört med andra typer av försäkringar för djur.

Det finns med andra ord egentligen ingen riktigt bra anledning att inte skaffa en smådjursförsäkring om du äger gnagare, fåglar eller mindre djur i hemmet. Det brukar nämligen inte bara täcka veterinärbesöket utan även saker såsom medicin som kan behövas samt förebyggande vård. Viktigt att notera är att för gnagare så brukar generellt sätt inte smådjursförsäkring täcka tandskador eller tandsjukdomar som brukar kunna uppkomma. Om detta är någonting du är oroad över eller prioriterar i din försäkringsform kan du därför behöva betala extra för det.

Bästa smådjursförsäkring

Så vilken är då den bästa smådjursförsäkring kanske du undrar? Denna fråga är såklart inte helt enkelt att svara på utan att själv undersöka frågan. Det finns många olika försäkringsbolag som erbjuder billig smådjursförsäkring till rimliga priser. Som tidigare nämnt är det allra viktigaste att du läser igenom noggrant vad försäkringen täcker och inte.

En annan viktig grej är att jämföra smådjursförsäkringar exempelvis online eller via att ringa runt till olika försäkringsbolag. Med andra ord ta inte första bästa försäkring bara för den verkar lättsam eller för att killen i telefon är övertygande. Trots att det inte är så jättehög kostnad för smådjursförsäkring per månad så kan kostnaden för exempelvis självrisker eller mediciner snabbt dra iväg om man inte är försiktig.

Men med lite is i magen och sunt förnuft så kommer man långt. Att teckna en försäkring för det lilla livet man så ömt vårdar borde vara en självklarhet. Så gör det du med om du inte redan gjort det. Smådjursförsäkringar är någonting som fler borde dra nytta utav – helt enkelt!